Ny bog: Landskabskunst
Udskriv denne side


Steen Høyer: Landskabskunst

At se og forstå den verden vi lever i, vedrører os alle. Trangen til at bruge forståelsen til fortsat udfordring af faste normer i søgning efter nye måder er mere eller mindre bevidst hos de fleste.

Steen Høyer har til stadighed et sådan bevidst projekt i gang.

Bogen fejrer Steen Høyers modtagelse af Eckersberg Medaljen, 60 års fødselsdag og 10 års jubilæum som professor ved Kunstakademiets Arkitektskole i 2005 og inviterer på opdagelsesrejse ind i det univers af inspirationer, teknikker og metoder som præger Steen Høyers virke. En stadig søgen som på en og samme underfundige og skarpsindige vis repræsenterer en særlig tilgang og omgang med den fysiske verden.

Den amerikanske landskabsarkitekt og professor Anne Whinston Spirn markerer i bogens prolog det ekstraordinære ved Steen Høyers tænkende øje: 'to understand seeing as a way of knowing; to experience drawing, photographing, model-making, and building as disciplined ways of thinking; to appreciate drawings and photographs as bridges from the landscape as it is to what might become'.

Bogen er inddelt i tematiske blokke af modelstudier, mail-art, by- og landskabsfotografier og arkitekturprojekter, som bindes sammen af korte manualtekster. Tekster af landskabsarkitekt, phd. Kristine Jensen og billedkunstner Martin Erik Andersen og litterat Magnus Thorøe Clausen åbner, overvejer og videreskriver på Høyers værker og univers. Bogen afsluttes med et interview, hvor arkitekturskribent og kunsthistoriker Carsten Thau, kommer bag personen, kunstneren og landskabsarkitekten Steen Høyer.

Bogen er på i alt 352 sider, helbind.
Pris: 360 kr.

Bogen kan bestilles på tlf. 6612 7172 eller info@galleri5000.dkNyhedsarkivKontakt
Peter Thomsen
Galleri5000
Filosofgangen 3,1
5000 Odense C
Tlf.: 6612 7172
Mobil: 2423 7357
Mail: info@galleri5000.dk

Åbent alle ugens dage - hele døgnet - efter aftale.

Netop nu
Der er nu 2371 kunstværker til salg her på hjemmesiden:

Maleri mv. 664
Grafik, tegning mv. 929
Fotografi mv. 408
Skulptur mv. 303
Bøger mv. 38
Andet 29

Seneste nyheder
+Invitation til fernisering
+Sonia Brandes udsmykker værelserne på det nye Hotel Odeon, Odense
+Nu også i Radio 24syv
Nye værker til salg
Der er p.t. ingen kunstværker af Steen%20A.B. Høyer her på hjemmesiden - kom venligst tilbage senere.