Invitation til fernisering: Jan Caroc
Udskriv denne side
Jan Caroc - WATER SPIRITS - Magisk naturfotografi"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science"
Albert Einstein

Indbydelse til fernisering
fredag d. 27. august kl. 14-18


Udstillingen kan ses frem til den 30. september
efter aftale på tlf.: 6612 7172

Fotografierne på udstillingen er ikke manipulerede og viser naturen, som den så ud i øjeblikket. Jan Caroc fik idéen forærende under et kursus i USA i 1995, hvor nogle venner foreslog en tur til den nærliggende sø "...to look for Water Spirits," som de sagde. De opfordrede ham til at tage kamera med, da man kunne fotografere dem. Det lød jo så tilpas mærkeligt, at han gik med.

Vennerne fortalte undervejs om en bekendt, der havde rejst rundt med indianere i Amazonas-området. Her havde han lagt mærke til, at de ofte lagde hovedet på skrå, kiggede ind på bredderne af søen eller floden og ivrigt kommenterede, hvad de så. Tolken fortalte ham, at de kiggede efter "Water Spirits", og han havde gjort det samme og fotograferet.

Nu gjorde Jan så det samme ved en amerikansk sø og var ved at falde bagover, da han siden kiggede resultaterne igennem under lup. Han fortsatte jagten nogle år, og to amerikanske bogforlag var indstillet på en udgivelse. Desværre droppede de planerne efter tragedien 11. september, og Jan overdrog dengang billederne til mig, som nu synes, at de skal udstilles.

Det helt underfundige ved disse naturlige Rorschach-tests er, at naturen simpelthen ser sådan ud. Man behøver heller ikke tage til Sydamerika, men kan starte i det nærmeste vandløb eller sø, uanset hvor man er på kloden. Og spejlinger er altid interessante, specielt når man opdager, at ikke to mennesker ser det samme, når man spejler sig i billederne. Ser man monstre eller det modsatte? Eller noget helt andet...

Kom og kig - og gå på opdagelse i en helt speciel billedverden.Kontakt
Peter Thomsen
Galleri5000
Filosofgangen 3,1
5000 Odense C
Tlf.: 6612 7172
Mobil: 2423 7357
Mail: info@galleri5000.dk

Åbent alle ugens dage - hele døgnet - efter aftale.

Netop nu
Der er nu 2417 kunstværker til salg her på hjemmesiden:

Maleri mv. 704
Grafik, tegning mv. 937
Fotografi mv. 396
Skulptur mv. 312
Bøger mv. 39
Andet 29

Seneste nyheder
+Nyd aftenkaffen i Galleri5000
+Godt nytår/udstillinger
Nye værker til salg
Nyeste kunstværker her på hjemmesiden - klik på billederne for yderligere information.

Birgitte Lykke Madsen
This Summer, Dreng med bold og røde bukser

Birgitte Lykke Madsen
This Summer, Mennesker på strand III

Birgitte Lykke Madsen
This Summer, Mennesker på strand II

Birgitte Lykke Madsen
Songs for a Sailor II, The Travellers

Birgitte Lykke Madsen
Songs for a Sailor, The Tower