Instant Art - Ulla Diedrichsen
Udskriv denne side
En særlig afart af Instant Art er Polaroid-fotoet. Teknikken bag det "selvfremkaldende foto" går tilbage til slutningen af 1920’erne med amerikaneren Edwin Land som primus motor, men det tog ca. 20 år før Polaroid-teknikken for alvor slog igennem. Siden har både kamera og film undergået flere kvalitetsmæssige løft med en kulmination i udbredelse og brug i 70’erne og 80’erne. Polaroid-teknikken er i dag overhalet af det digtale foto.

Maleren Ulla Diedrichsen var en af de første herhjemme, der udnyttede dette nye medie i sin kunst.

Med Polaroid-foto er Ulla Diedrichsen således repræsenteret så prominente steder som Victoria and Albert Museum, London, Rupertinum, Museum für Moderne Kunst, Salzburg og The International Polaroid Collection, Boston U.S.A., hvor hun var den første danske fotokunstner, der blev optaget sammen med kunstnere som David Hockney, Chuck Close, Anselm Adams og Andy Warhol.

Ulla Diedrichsen har også udstillet Polaroidfotografi på Kunstmuseet i Lausanne, Foto Kina, Köln, Galerie Fotohof, Salzburg m.v. Også danske kunstmuseer har udstillet og opkøbt Polaroid af Ulla Diedrichsen f.eks. Ordrupgaard (1983), Randers Kunstmuseum (1983) og Museet for Fotokunst, der både ejer de store (50 x 60 cm) og de små (9 x 10 cm).

Museet for Fotokunst har ved flere lejligheder udstillet Ulla Diedrichsens Polaroid-fotografi - separatudstillingen "Shootings from The Factory" (Fotografier fra Andy Warhols studie i N.Y., 1987), "I Skyggen af Nakasagi" (1997), The Polaroid as Art Form (1998), og i "Skyggen af Skyggen" (2006) med to små polaroidbilleder - "Smeltede skygger".

+Se eksempler
+Skygger


Kontakt
Peter Thomsen
Galleri5000
Filosofgangen 3,1
5000 Odense C
Tlf.: 6612 7172
Mobil: 2423 7357
Mail: info@galleri5000.dk

Åbent alle ugens dage - hele døgnet - efter aftale.

Netop nu
Der er nu 2417 kunstværker til salg her på hjemmesiden:

Maleri mv. 704
Grafik, tegning mv. 937
Fotografi mv. 396
Skulptur mv. 312
Bøger mv. 39
Andet 29

Seneste nyheder
+Nyd aftenkaffen i Galleri5000
+Godt nytår/udstillinger
Om salgslisten
Du kan reservere et eller flere værker ved først at klikke på: "Stort billede, info og pris" - og derefter på: "Klik her.." På den måde kan du reservere kunstværkerne i max. 14 dage.

I denne periode vil der være mulighed for - efter aftale - enten at se et eller flere værker her i galleriet eller hjemme i egen stue.

Først efter godkendelse af udvalgte værker vil disse blive afregnet.

Du er også velkommen til at ringe for nærmere aftale.

Kunstnerne nedenfor står i alfabetisk rækkefølge. Klik på navnet og se de værker, vi har af den pågældende kunstner. Klik derefter på det enkelte billede og få yderligere oplysninger om teknik/materiale, pris osv.

Se til venstre

Under 'Maleri' finder du malerier i forskellige tekniske varianter.

Under 'Grafik' har vi samlet alt under glas dvs. originale grafiske tryk i forskellige tekniske varianter, samt tegninger, akvareller, pasteller, gouacher mm. Alle tryk er nummererede og signerede af kunstneren.

Under 'Foto' forskellige fotografiske værker med angivelse af kopieringsmetode, nummerering og signatur.

Under 'Skulptur' udgør en gruppebetegnelse for forskellige store/små skulpturer, herunder diverse objekter med angivelse af materialevalg f.eks. bronze, keramik, træ mm.

Under 'Bøger' finder litteratur omhandlende den enkelte kunstner.

Under 'Andet' finder du f.eks. plakater, ure.

Under 'CV' finder du tilgængelige data vedr. galleriets faste kunstnere.

I alle lister står de senest tilkommende værker øverst.

Alle priser er incl. moms og evt. CD-afgift.