ART Talks - efterår 2013
I løbet af efteråret gennemføres tre ART Talks med tre udvalgte foredragsholdere, der hver i sær belyser dele af kunstens facetterede udtryksformer - og deres input forventes at ville give megen inspiration og stof til eftertanke. Møderne afholdes i galleriet og vil blive af ca. 2 timers varighed.
Pris pr. foredrag = kr. 100.
Begrænset deltagerantal.
Torsdag d. 17. oktober kl. 19.30Foredragsholder: Jørgen Dehs - forfatter, filosof, lektor og leder af forskeruddannelsen ved Arkitektskolen i Aarhus.
Med udgangspunkt i Jørgen Dehs seneste bogudgivelse: Det autentiske - fortællinger om nutidens kunstbegreb, forsøger han at knytte nutidens forståelse af kunst sammen med vores forestillinger om autentisk virkelighed - og om hvordan vi har opfattet kunsten gennem de seneste 200 år.
PS. Bogen blev nomineret til årets kritikerpris i 2013 af den danske afdeling af AICA (Association Internationale des Critiques d'Art).
Onsdag d. 30.oktober kl. 19.30Dette arrangement er aflyst!Kunstanmelder ved Kunstavisen, Preben Winther, fortæller om sin metier og deraf følgende refleksioner.
Hvad er en kunstanmelder egentlig for en størrelse?Hvad skal man kunne for at blive en god kunstanmelder? Er en kunstanmelder smagsdommer? Eller er vedkommende en slags faglig konsulent, der skal vejlede og guide læsere på deres vej videre ud i kunstens uoverskuelige landskab?
Hvordan bærer en kunstanmelder sig ad med at give sin mening til kende - for det skal man vel, som anmelder?! Eller skal man gøre alt for at være neutral og lade sin egen holdning 'blive hjemme'? Kan en kunstanmelder være objektiv? Og er objektivitet ønskelig?
Hvordan undgår man at udvælge sine egne
darlings og oparbejde en samling af yndlingsaversioner?
Må man være hudløst ærlig? Må man træde nogen over tæerne? Skal man være diplomatisk og tage på kunstnere, galleriejere og museumsfolk med fløjlshandsker?
Hvordan fanger man læserne? Hvordan skal man gøre, hvis man vil være sikker på at tabe dem, så de ikke gider læse det, man skriver?
Kan man blive ved med at bevare evnen til at opleve, begejstres, henføres og forarges? Eller bliver man depraveret og lidt småkynisk med årene og luller sig ind i den faste overbevisning, at man har set alt det kunst, der er værd at se? Kan man som anmelder overhovedet opleve et kunstværk uden at tage stilling til det?
Alle disse og en mængde andre spørgsmål vil Preben Winther give sine personlige bud på i foredraget Kunstanmelderen -
hofnar eller samarbejdspartner? - og går gerne i dialog, så modsatrettede synspunkter kan mødes og skabe ny synergi.
Torsdag d. 5. december kl. 19.30Steffan Herrik - kunstner (Fader til Gumozuerne) og debattør har givet sit indlæg følgende overskrift: Drømmer jeg eller er jeg vågen?
- og vil causere over antropomorfe observationer gennem 40 år. Passion, kunst, kærlighed og mirakler. Smag og behag - hvad vil du ha'. Den store tidsdommer. Piskesmældskunstens fremmarch. Samlernes betydning - hvor blev mæcenerne af? Temperaturen på det fynske kunstliv.
Etc., mm. Kort sagt et tumultarisk causeri, som oplæg til en debat.
Tilmelding til Peter på tlf.: 2423 7357
- eller mail: pt@galleri5000.dk