Fynsk Figuration
Udskriv denne side
Fra d. 3. december og måneden ud viser galleriet udstillingen 'Fynsk Figuration' med malerier af følgende kunstnere:


Vivi Christensen

Mine værker tager afsæt i centrale begivenheder i familielivet.

Jeg afbilder øjeblikke af glæde, kærlighed, ensomhed og melankoli, ofte på store åbne lærreder.

Külli Suitso

Jeg har været i gang med at male en serie af hjelme. Et af de første hjelm-billeder hedder 'Hjelmen med blåt og gult'. Det malede jeg i marts 2014, kort efter, at Rusland annekterede Krim...

Hjelmen sat på hovedet af en soldat både beskytter og uniformerer. Man kan identificere hvilket land soldaten kommer fra, og personen inde i hjelmen har sin funktion i sammenhæng med den eller det han repræsenterer.

Men hovedet under hjelmen rummer også et unikt menneske, som repræsenterer et individ med tanker, drømme og personlighed. Når man maler et stilleben med en hjelm og æbler, bliver det et stærkt kunstnerisk udsagn. I den absurde kontrast mellem hjelm og personlighed skaber man dermed et samlet kunstnerisk udtryk, hvor militærets uniformering med bagvedliggende død og ødelæggelse sættes op mod individets ungdommelighed, drømme og saftighed.
Brit Windahl

I ønsket om at fortælle en helt anden historie end hidtil, har jeg måtte foretage et kategorisk metodeskift i mit maleri.

Jeg har afsluttet mit mellemværende med det abstrakte landskabsmaleri og derved fået frihed til at beskæftige mig med det mere subtile i både motiv og tema.

Blikretningen er ændret, så det er de små ting, der er i fokus - små ting som findes i hverdagen og som nemt overses. Herigennem forsøger jeg at finde ind til nærværet, sårbarheden og sanseligheden.

Med mine nye værker ønsker jeg stadig at tale til forestillingsevnen og til drømmene: at invitere beskueren ind i en fantasi, hvor det er tilladt at lave koblinger af associationer uden hensyntagen til oprindelige tilhørsforhold. Lidt som at kigge op i skyerne, og lade dem blive til figurer for éns blik.
Indigo Richards

Rum og form, det fjerne og det nære er udgangspunkt for mine malerier.

At være i form, forme sin krop, presse kroppen ned i stramme 'shapewear' trusser, så man ikke ser dellerne.

Rummet som kroppen forholder sig til. Det fjerne rum og den nære mig.
Henriette Hagelskjær

I øjeblikket et jeg meget optaget af, at skildre psykologiske dramaer med et humoristisk islæt via et stilleben af dukkehoveder i syltetøjsglas og en figur i barok beklædning i baggrunden - beklædt med dukkekroppe.

Jeg forsøger, at tilføje nogle elementer i maleriet for på denne måde at skabe en stemning. Og jeg tilstræber altid en vis stramhed i den tekniske udførelse.

Jeg vil lade beskueren danne sig sin egen fortolkning af maleriet.

Mine malerier udspringer ikke af intellektuelle overvejelser, men mere som en association. Jeg forsøger at skildre den moderne tid via et psykologisk 'drama' med et gammelt værktøj - olie på lærred.


Dato: 23. november 2016Kontakt
Peter Thomsen
Galleri5000
Filosofgangen 3,1
5000 Odense C
Tlf.: 6612 7172
Mobil: 2423 7357
Mail: info@galleri5000.dk

Åbent efter aftale.

Netop nu
Der er nu 2424 kunstværker til salg her på hjemmesiden:

Maleri mv. 650
Grafik, tegning mv. 993
Fotografi mv. 378
Skulptur mv. 327
Bøger mv. 40
Andet 36

Seneste nyheder
+Sommeråbent
+Genbrugsglas på tilbud
Nye værker til salg
Nyeste kunstværker her på hjemmesiden - klik på billederne for yderligere information.

Jes Fomsgaard
Vence

Jes Fomsgaard
-

Hans Voigt Steffensen
Par

Lisbeth Krag Olsen
-

Helle Scheffmann
Eremitageslottet