Tidligere udstilling
Udskriv denne side
Separatudstilling august/september:

Jan Caroc viser foto fra alverdens lande under temaet:

WATER SPIRITS

Udstillingsperiode: 28. august - 30. september

Fernisering fredag d. 27. august kl. 14-18

Naturmagi

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science"
(Albert Einstein)

Idéen til at opleve verden på denne måde fik Jan Caroc forærende under et kursus på The Monroe Institute i USA i 1995, hvor nogle venner foreslog en tur til den nærliggende sø "...to look for Water Spirits," som de sagde. De opfordrede ham til at tage kamera med, da man kunne fotografere dem. Det lød jo så tilpas mærkeligt, at han gik med.

Vennerne fortalte undervejs om en bekendt, der havde rejst rundt med indianere i Sydamerikas regnskove. Her havde han lagt mærke til, at de ofte lagde hovedet på sned, kiggede ind på bredderne af søen eller floden og ivrigt kommenterede, hvad de så. Tolken fortalte ham, at de kiggede efter "Water Spirits", og han havde gjort det samme og fotograferet, hvad han så.

Nu gjorde Jan så det samme ved en amerikansk sø og var ved at falde bagover, da han siden kiggede resultaterne igennem under lup. Han fortsatte jagten nogle år, og to amerikanske bogforlag var indstillet på en udgivelse. Desværre droppede de planerne efter tragedien 11. september, og Jan overdrog dengang billederne til mig, som nu synes, at de skal udstilles.

Det helt underfundige ved disse naturlige Rorschach-tests er, at naturen simpelthen ser sådan ud. Man behøver heller ikke tage til Sydamerika, men kan starte i det nærmeste vandløb eller sø, uanset hvor man er på kloden. Og spejlinger er altid interessante, specielt når man opdager, at ikke to mennesker ser det samme, når man spejler sig i billederne. Ser man monstre eller det modsatte? Eller noget helt tredje...

På gensyn
Peter Thomsen/Jan Caroc

Kontakt
Peter Thomsen
Galleri5000
Filosofgangen 3,1
5000 Odense C
Tlf.: 6612 7172
Mobil: 2423 7357
Mail: info@galleri5000.dk

Åbent alle ugens dage - hele døgnet - efter aftale.

Netop nu
Der er nu 2397 kunstværker til salg her på hjemmesiden:

Maleri mv. 633
Grafik, tegning mv. 973
Fotografi mv. 396
Skulptur mv. 321
Bøger mv. 39
Andet 35

Seneste nyheder
+'Fynboerne'
+Nye værker på programmet
+Den tredje kunstnerbroder
Galleriet
Galleriet er indrettet i en stor, gammel funkislejlighed, hvoraf en del samtidig er beboelse. Det er derfor en noget anderledes - på én gang "home-sweet-home" og "kontoragtig" - oplevelse at gå på udstilling hos os end på et traditionelt galleri. Vi har hverken de sædvanlige hvide vægge eller det ensartede, hvide lys. Og du kan godt komme ud for, at der sidder én og skriver intenst på sin computer, at telefonen ringer eller at et par stykker holder et lille møde ved spisebordet. Men det skal du ikke lade dig genere af - for du generer ikke os!

Vores stamgæster bemærker ofte, hvordan hele lejligheden skifter karakter hver gang vi har en ny udstilling. For de fleste af kunstnerne er det også en forfriskende oplevelse at se deres ting udstillet i en lidt utraditionel kontekst - selv om nogle af de mere verdensvante jo kender konceptet fra det store udland.

Vi arrangerer nye udstillinger ca. hver tredje måned. Og som du kan se af udstillingslisten er de meget forskellige - både hvad angår værkernes udtryksform og prisleje.

Klik på "Nyhedsbrev" i hovedmenuen, hvis du gerne vil have invitation til vores ferniseringer og i øvrigt informeres om, hvad der sker i galleriet.

Efter ferniseringen kan du besøge udstillingerne efter aftale. Ring til os, så finder vi et tidspunkt.