Tidligere udstilling
Udskriv denne side
Odense duo - mere maleri, ingen musik

De to odenseanske kunstnere Vivi Christensen og Indigo Richards åbner efterårssæsonen med en udstilling af malerier over temaerne henholdsvis familie og penge.

Der er fernisering på udstillingen:
Fredag d. 13. september kl. 14-17

Der er desuden Åbent hus:
Lørdag d. 14. ds. kl. 11-16
Søndag d. 15. ds. kl. 11-16

Kig indenfor.

Udstillingen kan ses alle dage efter aftale på tlf.: 6612 7172
- og varer frem til d. 8. oktober.Introduktion til Vivi Christensens malerier:"Jeg arbejder i øjeblikket meget med at gøre maleriet levende, således at penselstrøgene viser det som jeg umiddelbart registrerer fra mit motiv. Maleriet er færdigt når det siger noget, eller når det vil et eller andet, som ikke nødvendigvis var min første tanke. Det behøver ikke at være når alle flader er udfyldt, eller når jeg har malet helt ud til kanten.

Derfor er mine værker ofte lidt skitseagtige, men det er nok den skitseagtige form, der lader værket gå i dialog med omgivelserne. Det tillader netop det samspil, der opstår mellem værk og arkitektur, og så opstår der noget nyt og uventet, som er rigtig spændende. Værket åbner sig og går i et med de streger og linjer, der er i rummet og i væggene og i byen. Så kan det meget mere.

Det bliver en del af noget allerede eksisterende og i samspillet opstår et nyt udsagn."


Introduktion til Indigo Richards malerier:


Man kan drikke for at glemme virkeligheden, eller prøve at købe sig til lykke.

Trangen til at flygte ind i en anden verden kender Indigo Richards godt. Også trangen til at drikke sig fra hverdagens problemer.

Penge er både en konkret klingende mønt og et tal på en skærm. Penge kan føles som en illusion, som du har og pludselig ikke har.

Som en tryllekunstner ligger illusionisten og leger med mønterne.

På malerierne er mønterne konkrete og materielle, overfladen er af metal og 3-dimitionel.

Menneskene er til gengæld gennemsigtige og virker immaterielle. Hænder udtrykker følelser, næsten på niveau med et portræt.

Akrylfarven flyder akvarelagtigt og er med til at give liv og udtryk til portrætterne.

En tanke er at kødet er forgængeligt og håndgribelige værdier (penge) består.

Mønternes valuta er fra lande kunstneren Indigo Richards har et særligt forhold til: Danmark, USA og Tyskland. Henholdsvis Euro, Dollars, Danske, Norske og Svenske kr.

Indigo Richards viser desuden en række portrætmalerier af drikkebrødre fra værtshusene: Ungarsk Vinstue, Corner, Den lille kro og Andersens Bodega - alle i Odense.

Velkommen til åbningen af efterårssæsonen.Kontakt
Peter Thomsen
Galleri5000
Filosofgangen 3,1
5000 Odense C
Tlf.: 6612 7172
Mobil: 2423 7357
Mail: info@galleri5000.dk

Åbent alle ugens dage - hele døgnet - efter aftale.

Netop nu
Der er nu 2397 kunstværker til salg her på hjemmesiden:

Maleri mv. 633
Grafik, tegning mv. 973
Fotografi mv. 396
Skulptur mv. 321
Bøger mv. 39
Andet 35

Seneste nyheder
+'Fynboerne'
+Nye værker på programmet
+Den tredje kunstnerbroder
Galleriet
Galleriet er indrettet i en stor, gammel funkislejlighed, hvoraf en del samtidig er beboelse. Det er derfor en noget anderledes - på én gang "home-sweet-home" og "kontoragtig" - oplevelse at gå på udstilling hos os end på et traditionelt galleri. Vi har hverken de sædvanlige hvide vægge eller det ensartede, hvide lys. Og du kan godt komme ud for, at der sidder én og skriver intenst på sin computer, at telefonen ringer eller at et par stykker holder et lille møde ved spisebordet. Men det skal du ikke lade dig genere af - for du generer ikke os!

Vores stamgæster bemærker ofte, hvordan hele lejligheden skifter karakter hver gang vi har en ny udstilling. For de fleste af kunstnerne er det også en forfriskende oplevelse at se deres ting udstillet i en lidt utraditionel kontekst - selv om nogle af de mere verdensvante jo kender konceptet fra det store udland.

Vi arrangerer nye udstillinger ca. hver tredje måned. Og som du kan se af udstillingslisten er de meget forskellige - både hvad angår værkernes udtryksform og prisleje.

Klik på "Nyhedsbrev" i hovedmenuen, hvis du gerne vil have invitation til vores ferniseringer og i øvrigt informeres om, hvad der sker i galleriet.

Efter ferniseringen kan du besøge udstillingerne efter aftale. Ring til os, så finder vi et tidspunkt.