Tidligere udstilling
Udskriv denne side
Fra d. 3. december 2016 og måneden ud viser galleriet udstillingen "Fynsk Figuration" med malerier af følgende kunstnere:


Vivi Christensen

Mine værker tager afsæt i centrale begivenheder i familielivet.

Jeg afbilder øjeblikke af glæde, kærlighed, ensomhed og melankoli, ofte på store åbne lærreder.

Külli Suitso

Jeg har været i gang med at male en serie af hjelme. Et af de første hjelm-billeder hedder "Hjelmen med blåt og gult". Det malede jeg i marts 2014, kort efter, at Rusland annekterede Krim...

Hjelmen sat på hovedet af en soldat både beskytter og uniformerer. Man kan identificere hvilket land soldaten kommer fra, og personen inde i hjelmen har sin funktion i sammenhæng med den eller det han repræsenterer.

Men hovedet under hjelmen rummer også et unikt menneske, som repræsenterer et individ med tanker, drømme og personlighed. Når man maler et stilleben med en hjelm og æbler, bliver det et stærkt kunstnerisk udsagn. I den absurde kontrast mellem hjelm og personlighed skaber man dermed et samlet kunstnerisk udtryk, hvor militærets uniformering med bagvedliggende død og ødelæggelse sættes op mod individets ungdommelighed, drømme og saftighed.
Brit Windahl

I ønsket om at fortælle en helt anden historie end hidtil, har jeg måtte foretage et kategorisk metodeskift i mit maleri.

Jeg har afsluttet mit mellemværende med det abstrakte landskabsmaleri og derved fået frihed til at beskæftige mig med det mere subtile i både motiv og tema.

Blikretningen er ændret, så det er de små ting, der er i fokus - små ting som findes i hverdagen og som nemt overses. Herigennem forsøger jeg at finde ind til nærværet, sårbarheden og sanseligheden.

Med mine nye værker ønsker jeg stadig at tale til forestillingsevnen og til drømmene: at invitere beskueren ind i en fantasi, hvor det er tilladt at lave koblinger af associationer uden hensyntagen til oprindelige tilhørsforhold. Lidt som at kigge op i skyerne, og lade dem blive til figurer for éns blik.
Indigo Richards

Rum og form, det fjerne og det nære er udgangspunkt for mine malerier.

At være i form, forme sin krop, presse kroppen ned i stramme "shapewear" trusser, så man ikke ser dellerne.

Rummet som kroppen forholder sig til. Det fjerne rum og den nære mig.
Henriette Hagelskjær

I øjeblikket et jeg meget optaget af, at skildre psykologiske dramaer med et humoristisk islæt via et stilleben af dukkehoveder i syltetøjsglas og en figur i barok beklædning i baggrunden - beklædt med dukkekroppe.

Jeg forsøger, at tilføje nogle elementer i maleriet for på denne måde at skabe en stemning. Og jeg tilstræber altid en vis stramhed i den tekniske udførelse.

Jeg vil lade beskueren danne sig sin egen fortolkning af maleriet.

Mine malerier udspringer ikke af intellektuelle overvejelser, men mere som en association. Jeg forsøger at skildre den moderne tid via et psykologisk "drama" med et gammelt værktøj - olie på lærred.
Kontakt
Peter Thomsen
Galleri5000
Filosofgangen 3,1
5000 Odense C
Tlf.: 6612 7172
Mobil: 2423 7357
Mail: info@galleri5000.dk

Åbent alle ugens dage - hele døgnet - efter aftale.

Netop nu
Der er nu 2397 kunstværker til salg her på hjemmesiden:

Maleri mv. 634
Grafik, tegning mv. 974
Fotografi mv. 395
Skulptur mv. 320
Bøger mv. 39
Andet 35

Seneste nyheder
+'Fynboerne'
+Nye værker på programmet
+Den tredje kunstnerbroder
Galleriet
Galleriet er indrettet i en stor, gammel funkislejlighed, hvoraf en del samtidig er beboelse. Det er derfor en noget anderledes - på én gang "home-sweet-home" og "kontoragtig" - oplevelse at gå på udstilling hos os end på et traditionelt galleri. Vi har hverken de sædvanlige hvide vægge eller det ensartede, hvide lys. Og du kan godt komme ud for, at der sidder én og skriver intenst på sin computer, at telefonen ringer eller at et par stykker holder et lille møde ved spisebordet. Men det skal du ikke lade dig genere af - for du generer ikke os!

Vores stamgæster bemærker ofte, hvordan hele lejligheden skifter karakter hver gang vi har en ny udstilling. For de fleste af kunstnerne er det også en forfriskende oplevelse at se deres ting udstillet i en lidt utraditionel kontekst - selv om nogle af de mere verdensvante jo kender konceptet fra det store udland.

Vi arrangerer nye udstillinger ca. hver tredje måned. Og som du kan se af udstillingslisten er de meget forskellige - både hvad angår værkernes udtryksform og prisleje.

Klik på "Nyhedsbrev" i hovedmenuen, hvis du gerne vil have invitation til vores ferniseringer og i øvrigt informeres om, hvad der sker i galleriet.

Efter ferniseringen kan du besøge udstillingerne efter aftale. Ring til os, så finder vi et tidspunkt.